Cursuri de psihologie la Arcadia

Rețeaua Arcadia își completează gama de servicii în domeniul psihologiei cu un portofoliu de cinci cursuri prin care vine în întâmpinarea persoanelor interesate de autocunoaștere și autodezvoltare, de găsirea unor soluții concrete prin care să (re)descopere echilibrul, eficiența și armonia în viața personală și profesională.

Cursurile de psihologie lansate de rețeaua Arcadia la acest început de an abordează cinci dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă omul modern: stresul, anxietatea, dependența, tensiunile din relația de cuplu și tensiunile din relația părinte-copil. Cursul referitor la stres are și o variantă axată pe stresul organizațional, fiind disponibil în portofoliul Arcadia pentru companii.

Structurate sub formă de workshop, înglobând o sesiune de prezentare și o sesiune interactivă, cursurile sunt organizate pentru grupe de maximum 15 persoane și au o durată de 3 ore. Ele mizează pe experiența psihologului, dar și pe efectul curativ al grupului, pentru a pune în discuție limitele și neputințele psihicului uman și pentru a descoperi soluțiile de rezolvare sau depășire a acestora.
 
Smaranda Cernescu, psihologul care a inițiat și care derulează programul de cursuri, menționează: „Psihicul uman este deseori considerat o «cutie neagră» ce produce reacții contradictorii, paradoxale și dureroase. Sunt cunoscute tuturor întrebările de felul: «dacă îmi dau seama că îmi distrug sănătatea, de ce nu reușesc să renunț la ce mă face să sufăr?», «dacă ne iubim atât de mult, de ce nu ne putem înțelege?», «deși am încercat toate variantele, de ce nu reușesc să îmi controlez teama, tristețea ori furia?», «dacă am învestit atât de mult în ceea ce îmi doresc, de ce nu reușesc să obțin?». 

Participanților la curs le promitem în primul rând o cale de a înțelege ce se întâmplă în mintea noastră și, practic, în propria lor lume interioară. Apoi, le promitem să-i îndrumăm către soluții concrete și strategii personalizate prin care să își regăsească echilibrul și să își atingă obiectivele. Ritmul vieții cotidiene, complexitatea situațiilor, rapiditatea schimbărilor și consecințele acestora ne provoacă să ne schimbăm felul de a privi viața. Până acum era de la sine înțeles cum trebuia să te comporți pentru a fi un părinte bun, un partener înțelegător, un angajat model, o persoană puternică ce trece simplu și rapid peste probleme. Astăzi, aceste repere moștenite, intuite, transmise nu mai sunt suficiente. Abilitățile necesare pentru a face față lumii moderne alcătuiesc un nou «manual», pe care psihologul și cei din jur ne pot ajuta să îl învățăm mai repede și mai ușor.”

Grupul de participanți are propriul său rol în succesul cursului. Auzind problema celuilalt, văzând ce soluții a găsit acesta sau analizându-i viziunea asupra situației cu care se confruntă, găsești deseori punctul de plecare spre propria soluție. În plus, grupul are o dinamică aparte, grupul generează idei comune – mai bune și mai originale decât ale fiecăruia dintre componenții săi – și tot grupul este sursa unui binevenit sentiment că problemele vieții sunt aceleași pentru toți. De aceea, obligat să se adapteze din mers la schimbările din jur, fie ele schimbări de ritm, de reguli, de exigențe, de repere ori de necesități, participantul la curs găsește în dilemele și experiențele celorlalți izvorul propriei sale energii. Iar psihologul nu face decât să canalizeze energia și dorința de mai bine a fiecăruia pe calea introspecției și a rezolvării.

Îi invit pe cursanți să explorăm împreună o lume fascinantă, cu umbre dar și cu resurse inimaginabile, care ne oferă cheia unei vieți mai bune, mai împlinite: cea a psihologiei noastre”, adaugă psiholog Smaranda Cernescu, subliniind o dată în plus că suntem în mod egal alcătuiți din vulnerabilități și din puterile care le rezolvă.

Lista completă a cursurilor de psihologie, prețurile și detaliile organizatorice pot fi consultate pe website-ul rețelei Arcadia, acolo unde sunt specificate și datele de contact pentru informații și programări.

www.arcadiamedical.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu